Claytec Yosima

Claytec is opgericht door Peter Breidenbach, een man en leemkenner uit de Duitse leembouwpraktijk.Tot in de tachtiger jaren werd bij leembouw-projecten de leem gewonnen en samengesteld in de directe omgeving van de bouwlocatie. Aan het begin van de negentiger jaren besloot Peter leembouwmaterialen kant en klaar voor gebruik te gaan fabriceren. Zodat niet op elke locatie eerst gegraven moest worden naar leem.

De merknaam CLAYTEC is samengesteld uit leem (clay) en techniek (tec). Het merk staat voor de schoonheid en expressie van leem en ook de precieze kennis van haar technische eigenschappen.

Claytec biedt een grote collectie leembouwproducten aan.

Daarbij kunt u denken aan basisleem in diverse samenstellingen, leemfinish (de Yosima designstuc), leemverf (Clayfix), leembouwplaten, stampleem (om dragende muren mee te bouwen) en leemstenen.

Claytec onderscheidt zich misschien wel het meest door haar Yosima designstuc, die als gekleurde wandafwerking in dikte van ca. 2 mm wordt aangebracht. Het verfijnde kleurengamma komt uitsluitend tot stand door gebruik van 100% natuurlijke ingrediƫnten als leem en klei. Er worden geen pigmenten of kleurstoffen aan de leem toegevoegd.

Yosima is verkrijgbaar in 6 basiskleuren, 20 tussenkleuren (afgemengd met wit) en 7 bijzondere kleurenspectra van genuanceerde kleuren. U kunt kiezen uit 138 prachtige kleurvariaties die naar keuze te mengen zijn met de 7 verschillende toeslagstoffen zoals parelmoer, stro, flash, enzovoorts. De 1104 productvarianten kunnen nauwkeurig prefab worden voorgemengd. De kleinste verpakkingseenheid is 20 kg. U kunt de kleuren bekijken in de Yosima brochure.

U kunt een prijsopgave of offerte opvragen om door Ecostuc Claytec leemproducten in uw woning of kantoor te laten aanbrengen. Als u zelf aan de slag wilt, dan kunt u alle producten van Claytec aanschaffen in onze Leemshop. Neemt u gerust eens een kijkje.

Download hier informatie en gebruiksaanwijzingen :