Isolatie

Isolatie passen wij het meest toe in combinatie met wandverwarming.

Afhankelijk van de wensen maken we gebruik van houtvezelplaten voor isolatie, waar overheen gestuct kan worden. Of van cellulose, hennep of vlas dat toegepast kan worden achter voorzetwanden. Er zijn meerdere, duurzame en natuurlijke mogelijkheden.

De natuurlijke isolatiematerialen zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met wandverwarming en leembouw omdat het warmte kan accumuleren of opslaan. Voor meer informatie over isoleren kunt u ook eens kijken bij Milieu Centraal. Een zeer informatieve site met handige tips.

Gunstig BTW-tarief

Onder bepaalde voorwaarden (zie de belastingdienst) kunt u in aanmerking komen voor het verlaagde en zeer gunstige BTW-tarief (6%), net als bij stucwerk in huizen van 2 jaar of ouder. U kunt in aanmerking komen voor dit verlaagde BTW tarief op arbeidskosten en materiaalkosten als :

  • de woning twee jaar of ouder is;
  • als de isolatiewaarde minimaal 1,3RC is (bouwbesluit);
  • als de bedoeling van de isolatie energiebesparing is van vloeren, muren en/of daken.
  • als de waarde van de materialen minder is dan 50% van de totale kosten voor isolatie, dan kunnen deze kosten ook onder het verlaagd BTW-tarief van 6% vallen. Is de waarde van de materialen meer? Dan vallen ze onder het 21% BTW tarief.
  • Kijk u vooral en voor de zekerheid even op de site van de belastingdienst, want leuker kunnen we het niet maken.

Wilt u natuurlijk isoleren ?

Wilt u ’s zomers koeler en ’s winters warmer wonen in uw woning of in uw kantoor? Wilt u meer weten of weet u al wat u wilt?

Wilt u een deel van het werk zelf doen? Wilt u isolatemateriaal kopen om het zelf aan te brengen en wilt u weten wat de kosten zijn voor het materiaal? Kijkt u dan eens in deze bevriende webwinkel : Leemshop.

Wij horen het graag via ons contactformulier !