Leemfinish

is een fijne leemstuc op kleur. Om met Tierrafino te spreken : “leemfinish is stuc en kleur in één”. Het wordt dun aangebracht over een vlakke ondergrond van basisleem, stucwerk of plaatwerk. De dikte van de laag is ongeveer 2 tot 3 millimeter. Het kan glad worden afgewerkt maar ook geschuurd. Ook kunnen er toevoegingen in worden verwerkt zoals parelmoer, dat onopvallend in het stucwerk zit maar prachtig oplicht als de zon er op schijnt. Ook kan aan finish een stro-vezel worden toegevoegd om het een wat robuuster uiterlijk te geven.

Kleuren en merken leemfinish

Wij werken graag met leemfinish van verschillende merken. Zo verwerken we Tierrafino, Claytec Yosima Designstuc en Oskam. Elk merk met zijn specifieke eigenschappen en voordelen.

  • Tierrafino (zie ook onze speciale Tierrafino-pagina) leemfinish heeft een structuur die het resultaat  erg levendig maakt. De 8 kleuren zijn onderling zeer geraffineerd op elkaar afgestemd en zonder uitzondering gecombineerd te gebruiken. De finish is een puur leemproduct zonder toevoegingen. Ook is er de Duro, een zeer fijne leemfinish, in dezelfde kleuren. Aan de Duro is een weinig cellulose toegevoegd, een plantaardig bindmiddel waardoor het wat sterker en stofvrij wordt.
  • Claytec levert de Yosima Designstuc (zie ook onze speciale Claytec-Yosima-pagina) in een gamma van wel 138 kleuren ! Ook aan te vullen met een groot aantal vezels. Ook aan de designstuc is cellulose toegevoegd, wat deze leemfinish een van de sterkste en stofvrije maakt van de merken die we voeren.
  • Oskam (zie ook onze speciale Oskam-pagina) leemfinish heeft weer net een andere kleur en structuur dan de andere twee merken. Er zijn 9 kleuren zonder enige toevoeging.

Duurzaam
Leemfinish is een leemstuc die is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen, namelijk leem, klei, zand en soms een natuurlijk bindmiddel zoals cellulose. Het is een uitermate milieuvriendelijk product omdat bij het productieproces alleen de grondstoffen in bepaalde verhoudingen worden samengebracht. Het product is dan meteen gebruiksklaar en hoeft niet een energieverslindende behandeling te ondergaan, zoals cement, kalk en gips voor gebruik langdurig gestookt moeten worden met veel CO2 uitstoot. Bovendien kan leemstuc altijd opnieuw gebruikt worden, het is recyclebaar. U kunt dus bij wijze van spreken uw lemen muur meenemen als u gaat verhuizen, maar meestal wil de nieuwe bewoner zijn lemen aanwinst niet meer kwijt.

Wilt u leemfinish ?
Wilt u finish in uw nieuwe woning, in uw huidige woning of in uw kantoor? Wilt u meer weten of weet u al wat u wilt? Wilt u een deel van het werk zelf doen? Wilt u leemfinish kopen om het zelf aan te brengen en wilt u weten wat de kosten zijn voor het materiaal? Kijkt u dan eens in deze bevriende webwinkel : Leemshop.

Wij horen het graag via ons contactformulier !