Tierrafino

Terug van zijn wereldreis besloot Carl Giskes (zie foto) het bouwen met leem in Nederland te introduceren. Onder de merknaam Tierrafino bracht Carl organische, milieuvriendelijke stucco’s, verven en andere producten van leem op de markt. De grondstoffen komen uit Europese klei- en zandgroeven. En de kleuren vertonen alle een aardse gloed. Zo krijgt een oeroud product een moderne toepassing. Met zijn bedrijf wil Carl een bijdrage leveren aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waar mensen zich echt thuis voelen.

Tierrafino heeft in haar collectie een diversiteit aan leemproducten.

Als leem-stucco’s zijn er basisleem (Base), leemfinish, Duro (een fijne leemfinish) en Listro (een glansleem). Als natuurverven zijn er de T-Paint (structuurverf) en de I-Paint (gladde verf). Ook stampleem behoort tot het assortiment. Met stampleem kan een dragende muur worden gebouwd. Tot slot is de Stone Originele Tadelakt een bijzonder product, een kalkproduct dat geschikt is voor natte ruimten, aangebracht met olijfoliezeep en langdurig polijsten met een edelsteen.

Tierrafino onderscheidt zich door consequent gebruik van 8 afwerkingskleuren in alle leemproducten en tadelakt. De kleuren Dover Wit, Delphi Wit, Romeins Oker, Nassau Oranje, Djenné Rood, Ayers Rock, Iquitos Groen en Gomera Grijs zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en in elke combinatie te gebruiken. Natuurlijk zijn de kleuren ook te mengen om tot een andere teinte te komen.

U kunt een prijsopgave of offerte opvragen om door Ecostuc Tierrafinoproducten in uw woning of kantoor te laten aanbrengen. Als u zelf aan de slag wilt, kunt u alle producten van Tierrafino bij onze Leemshop aanschaffen en ook de kleuren bekijken.

Download hier informatie en gebruiksaanwijzingen :