Waterdicht stucwerk in de badkamer

Al enkele jaren zijn een heleboel mensen de tegeltjes zat en gaan op zoek naar waterdicht stucwerk in de badkamer. Het begon misschien wel toen Tierrafino de tadelakt in Nederland introduceerde, een gladde, naadloze en waterafstotende afwerking van wanden en vloeren. Na een aanvankelijk enorm succes van de tadelakt kwamen alternatieven op de markt zoals Beton Ciré Pro van Via eStudio uit Amsterdam en iets recenter de Stuc Granito en Stuc Deco van Stoopen en Meeus uit België.

Waterdicht stucwerk in de badkamer van Stoopen en Meeus

Waterdicht stucwerk in de badkamer van Stoopen en Meeus

Waterdicht stucwerk in de badkamer

Wij werken graag met Beton Ciré Pro, Stuc Granito en Stuc Deco in de natte ruimten in uw huis : de badkamer, het toilet en de keuken. Het zijn producten die hun kracht en schoonheid bewezen hebben. Qua gevoel kan het niet helemaal tippen aan tadelakt, maar beide producten zijn aanmerkelijk minder arbeidsintensief dan tadelakt en daardoor ook redelijker in prijs.

Beton Cire Pro in de badkamer

Beton Cire Pro

Net zoals de kwaliteit en het eindresultaat van het werk van een schilder grotendeels bepaald wordt door zijn voorbereiding, besteden we erg veel aandacht aan de ondergrond waarover de waterdichte stuc in de badkamer wordt aangebracht. Een schilder besteedt relatief weinig tijd aan het schilderen maar veel aan het krabben, schuren, plamuren en nog een keer schuren. Wij besteden veel aandacht aan de watervastheid van de ondergrond, of uw vloer- of wandverwarming wel samengaat met de afwerking, of de dekvloer wel lang genoeg gedroogd is, enzovoort. Alles voor een mooi maar vooral bedrijfszeker eindresultaat waar u nog lang plezier van kunt hebben.

Zowel Beton Ciré Pro, Stuc Granito als Stuc Deco worden afgewerkt met een sealer, een soort laklaag om de waterdichtheid te garanderen. Op wanden is de sealer wel 4 jaar houdbaar. Op vloeren kan dit korter zijn en moet je er op rekenen dat je na twee jaar de vloer na ontvetten en opschuren even opnieuw moet afwerken met sealer. Dat is niet ingewikkeld want dat kun je doen met een roller.